Skip to content

Country

På grund af et servernedbrud ser du denne midlertidige Fjordeng butik. Alt kan bestilles som normalt. Vi beklager besværet og at noget af indholdet er på engelsk. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Om Fjordeng

Fjordeng - vores baggrund & historie

Baggrunden for virksomheden og vores produkter er en årelang interesse for naturlig hud- og hårpleje samt respekt for naturen og derigennem en erkendelse af, at verden er fyldt med plejeprodukter, der er lavet af kunstigt fremstillede ingredienser.
Med den indgangsvinkel blev SAMA natur stiftet 1. februar 2006 - opkaldt efter Sandie Majken Gade, som har udviklet vores produkter og som var den ene af virksomhedens to stiftere - den anden, som i dag ejer virksomheden alene, er Niki Gade.
Vi har en lidt kompliceret historie fordi finanskrisen i 2009 fuldstændig trak bunden ud af en planlagt fuldtidssatsning på virksomheden - indtil da kørte SAMA natur ved siden af fuldtidsjob og studier.
Vores historie, der er fortalt herunder, indebærer et farvel til SAMA natur navnet i 2011, men en genindførsel i 2016.

Det hele startede i 2004... på hobbyplan
Den ene af virksomhedens 2 stiftere - Sandie Majken Sandholm (senere Gade) - havde siden 2004 - og indtil oprettelsen af Afrodites skur i 2006 - via internetauktionssiden QXL.dk solgt en håndlavet creme ved navn SAMA - efter egen opskrift - mod tør, sart & irriteret hud. SAMA er forbogstaverne i Sandie's fornavne - Sandie Majken - som også senere lagde navn til SAMA natur.
Det skulle hurtigt vise sig, at cremen effektivt hjalp rigtig mange mennesker med problemer, som de havde kæmpet med i årevis - og succesen med cremen fik os til at oprette "Afrodites skur i/s" (senere puritas.dk i/s) og "SAMA natur i/s" i 2006.

Virksomhederne oprettes
SAMA natur var produktionsvirksomheden bag SAMA blå-serien, som produkterne blev omdøbt til samtidig med at virksomhederne blev oprettet - blå selvfølgelig på grund af den karakteristiske rene blå farver, der især præger cremen og som er et resultat af det betændelseshæmmende stof azulen, der er naturlig blå.

Afrodites skur var vores egen salgskanal til slutkunder. Ambitionen dengang var, at vi skulle have eksterne forhandlere og for ikke at konkurrere direkte med disse blev produktion og engrossalg hold adskilt fra detailsalg i form af de 2 virksomheder.
Vi fik da også en del forhandlere, men med finanskrisens indtog i slutningen af 2008 indskrænkede en del forhandlere deres sortiment og det endte med, at vi helt opgav tanken om at satse på dette.
Navnet Afrodites skur var ment som en hyldest til den græske gudinde Afrodite og opstod i halv spøg, men vi tog det hurtigt til os som det navn, der skulle repræsentere detaildelen.
Sandie studerede på dette tidspunkt oldtidskundskab på Syddansk Universitet i Odense, og her var hun dagligt i "kontakt" med de gamle græske guder - bl.a. Afrodite. Hendes navn betyder på græsk havets skum, dette navn fik hun fordi hun blev født i havet.
Afrodite er kærlighedens og skønhedens gudinde og derfor mente vi, at hun ville være en god repræsentant for virksomheden, da produkter giver ydre skønhed & velvære og de er lavet med respekt og kærlighed for naturen.
Det, at der blev tilføjet et skur til navnet var den "sjove del". Det var meningen, at forestillingen skulle være, at det var her Afrodite stod og fremstillede SAMA blå produkterne. På dette stadie var virksomheden stadig på hobby niveau, hvilket også afspejles af navnet.
Afrodites skur var vores første salgssite med bestilling, der foregik ved hjælp af en simpel formular og efterfølgende betaling med bankoverførsel. Da vi i starten af 2007 begyndte at teste en decideret netbutik gjorde vi det fra et nyt websted: puritas.dk.

Afrodites skur bliver til puritas.dk
I en testovergang havde vi 2 salgssteder på nettet - afroditesskur.dk, hvor bestillinger altså foregik med en simpel formular og efterfølgende bankoverførsel, som jo forlængeden leveringsprocessen.
Derfor ville vi gerne have en rigtig netbutik med dankort og kreditkortbetaling, men da vi gerne ville teste en sådan ny løsning før vi trak stikket på det vi vidste virkede, blev puritas.dk født som testbutik.
puritas.dk er opkaldt efter det latinske ord "puritas", der betyder renlighed - et ord der meget godt beskriver de produkter vi sælger.
Testen gik så godt, at vi allerede i midten af 2007 lukkede Afrodites Skur og gik helt over til den nye netbutik og puritas.dk var herefter eneste salgskanal.
Vi ville også gerne af med Afrodites skur navnet fordi vi gerne ville fokusere på at gøre forretningen heltids og dermed udfase det "sjove" i navnet.

berkana URUZ - med duft & farve
Som en del af bestræbelserne på at gøre SAMA natur til fuldtidsbeskæftigelse vurderede vi, at vi havde behov for et supplement til SAMA blå serien således, at vi også havde en mere almindelig plejeserie.
Efter lang tids udvikling lancerede vi i 2009 ny plejeserie med navnet berkana URUZ.
Serien var udviklet med fokus på gode virksomme produkter med dejlige konsistenser, vidunderlige dufte og indbydende farver - det sidste var, og er stadig, meget unikt. Da vi havde haft stor succes med at brande SAMA blå som "den blå creme" forsøgte vi samme indgangsvinkel ved at tilsætte naturlige farver til produkterne således, at vi havde en orange (mandarin duft), en rosa (rosentræ duft), en grøn (eukalyptus og appelsin duft) en gul (grape og appelsin duft) og en hvid (salvie duft).
Produkterne var udviklet med henblik på, at de - selvfølgelig - skulle virke og udføre sin funktion, men også i høj grad give sanseoplevelser via de spændende og tiltalende farver, de dejlige aromaterapeutiske dufte og de lækre og behagelige konsistenser. Vores filosofi var, at selvom berkana URUZ er naturprodukter, behøves de jo ikke være kedelige.
Både duft og farver var naturlige. Duftene stammede fra 100% naturlige æteriske olier, der er fremstillet af saft fra naturens planter og som udover duften også havde en effekt-funktion i det pågældende produkt. Farverne var også udvundet af naturens planter – f.eks. fra persille, paprikafrugt og gulerødder.
berkana URUZ var en bred serie, hvor der var noget for alle hudtyper idet den indeholdte produkter til normal/lidt tør hud, tør/meget tør hud og fedtet/uren hud - fordelt på de 5 forskellige farver/dufte, der hver indeholdt en creme, en bodylotion, en bodyshampoo, en hårshampoo, en balsam og en håndsæbe.
Serien blev desværre aldrig en slagsmæssig succes og den blev aflivet i oktober 2011, ca. 2,5 år efter lanceringen.
Det var meget sørgmodigt at stoppe berkana URUZ-serien - men til gengæld lancerede vi i februar 2012 en anden ny serie, der havde været under udvikling sammen med berkana URUZ i årene 2008/2009.

SAMA HVID - uden duft & farve
Da vi udviklede berkana URUZ serien lavede vi som skrevet ovenfor også en anden serie - nemlig en uden farve og duft, der i sagens natur er ekstrem allergivenlig og uden det, der efterhånden er blevet kendt som "unødvendig kemi" (farvestoffer, duft mv.).
Men vi valgte at satse på det nye og anderledes - det var så ikke den rigtige beslutning. Derfor tog vi i 2011 den anden serie "op af skuffen" og færdiggjorde den til lancering i februar 2012.
Serien, der hed SAMA hvid var en dejlige plejeserie uden farve, duft (altså parfume fri) og selvfølgelig uden parabener og andre hormonforstyrrende stoffer. Serien lever stadig - i dag hedder den SAMA skincare.

SAMA udgår og erstattes af puritas.dk
I marts 2010 blev puritas.dk & SAMA natur lagt ind i Nikis enkeltmandsvirksomhed: yiati group, hvor Niki i forvejen driver teambuilding virksomhed under navnet "syneimi teambuilding". Det gjorde vi dels for at lette administrationen, men også fordi salgsnedgang gjorde, at der ikke længere var arbejde nok til 2 personer, hvorfor Sandie udtrådte som medejer.
Samtidig hermed besluttede vi også at forenkle strukturen i forhold til at have et angro pg produktionsselskab og et detailsselskab og i forbindelse med, at begge virksomheder ophørte som juridiske virksomheder udgik "SAMA natur" som navn som navn.
I en periode blev navnet på produkterne bevaret, men i 2012 blev SAMA også fjernet fra produktnavnene således, at de fremover hed "puritas.dk blå creme", "puritas.dk blå shampoo" og "puritas.dk hvid creme".

puritas.dk udgår og SAMA bliver igen brandnavn og produktnavn
I løbet af 2015 har vi indset, at det var en fejl at skrotte SAMA navnet - dels fordi SAMA natur fint signalerer, at vores produkter er naturligevarer, dels fordi SAMA natur var et unikt navn, som ingen andre havde - puritas.dk er f.eks. meget historieløs i sit navn, hvor SAMA bærer hele vores historie. Derudover ønsker vi at have mulighed for at etablere webshops i udlandet, og her ser vi SAMA natur som et bedre navn, hvor puritas.dk har den svaghed, at det indeholder domænenavnet i selv brandnavnet.
Derfor har besluttede vi endeligt på vores 10års fødselsdag - d. 1. februar 2016 - at, SAMA navnet skulle genindføres og puritas.dk helt udgå.
Samtidig med skulle produkterne skifte navn til noget der kan bruge på tværs af landegrænser uden at navnet behøves blive oversat.
I forbindelse med at den nye SAMA natur hjemmeside blev lanceret i oktober 2016 skiftede produkterne navn således, at "puritas.dk blå serien" i dag hedder "SAMA medicare" mens "puritas.dk hvid serien" idag hedder SAMA skincare.

Vi er klar til fremtiden og de næste 10 år
Med disse ændringer og muligheder for at etablere eksport føler vi, at vi nu er klar til fremtiden og ikke mindst de næste 10 år med en retning, der passer 100% til de oprindelige tanker og de visioner virksomheden og produkterne blev stiftet på.
Det har været en lang og snørklet vej - men endelig har vi fundet vores vej, og fra nu af går den lige ud - under navnet SAMA natur.

Text

Varereturnering & fortrydelsesret
Du har altid ret til at fortryde dit køb - dog senest 30 dage efter modtagelsen. Du må gerne pakke varen ud og afprøve produktet for at se om du kan tåle den.

Vi returnerer hele beløbet hvis "varen returneres i væsentlig samme stand og mængde, som da du modtog den". Ellers vurderes værdien af det returnerede forholdsmæssigt.

Brug den vedlagte returformular og husk altid at kontakte os først. Vi vil så vurdere om vi vil betale returforsendelse for dig.

Læs også "Returnering & ombytning af afprøvede produkter".Sådan bruger du din returret:
Hvis du ønsker at gøre brug af fortrydelsesretten skal du følge anvisningerne på returvejledningen, som vi også gengiver her:1. Kontakt os
Husk altid at kontakte os og få en aftale angående returneringen. Du har ALTID ret til at returnere det købte inden for 30 dage – men for at vurdere om vi betaler returportoen, er det vigtig, at vi hører fra dig og årsagen først. Hvis du blot sender varen retur uden en returaftale, tilbyder vi aldrig at dække returomkostningerne.Bemærk, at det er nok, at du inden for 30 dage kontakter os og fortæller, at du ønsker at returnere. Vi behøves ikke have produktet inden for den tid.Du kan kontakte op på:

• info@samanatur.dk

• 76 42 90 00

Telefonen er ikke altid bemandet, så læg blot en besked hvis vi ikke lige tager den, så ringer vi hurtigst muligt tilbage.2. Send varen retur
Når vi har indgået aftale om returforsendelsen pakker du varen forsvarligt ned (brug eventuelt den æske vi sendte varen i).

Vedlæg i forsendelsen din faktura. På fakturaens bagside kan du skrive kommentarer/årsag til returneringen.

Så skal den blot afleveres til det pakkefirmaet som vi har aftalt. Returnerer du varer uden en returaftale, accepterer vi kun forsendelser sendt med PostNord. Returforsendelser sendt pr. efterkrav accepteres ikke.

Inden for seneste 45 dage efter modtagelse skal du have afleveret forsendelsen til pakke firmaet. Når du har gjort det kan du sende en mail eller ringe – så overfører vi hurtigt muligt beløbet. Hører vi ikke fra dig overfører vi selvfølgelig beløbet når vi modtager returpakken.

Returforsendelsen skal sendes til:

SAMA natur, Finlandsvej 37, 3., DK-7100 Vejle

Du kan IKKE aflevere varen personligt hos os.

Returnering kan også ske ved at nægte modtagelse.

Bruger du ikke returformularen og har du ikke kontaktet os angående returneringen, skal du huske at oplyse navn & adresse, så vi kan finde ordren. Desuden skal du informere os om årsagen til returnering og om du ønsker pengene retur eller varen ombyttet. Disse oplysninger kan sendes via e-mail eller som brev eventuelt vedlagt returforsendelsen.

Text

Ingen personlige oplysninger der registreres på vores hjemmeside/netbutik, bliver på noget tidspunkt overdraget, solgt eller gjort tilgængelige for tredjemand. Alle informationer opbevares på betryggende vis, og er kun tilgængelige for betroede medarbejdere hos samanatur.dk.

I forbindelse med elektronisk betaling bruges en sikker krypteret metode gennem Webshopsystemet (Shopify).

Hjemmesiden og shopsystemet (Shopify) anvender cookies til styring af indholdet i indkøbsvognen. En cookie er en betegnelsen for en fil som gemmes på din egen enhed (computer, smartphone, tablet etc.). Det er desuden muligt at bede systemet gemme egne adresseoplysninger til næste besøg . Ønsker du på et senere tidspunkt at slette disse informationer, kan dette ske via browserindstillingerne.

Under et køb udbeder vi os navn, adresse, telefonnummer og emailadresse. Disse informationer bruges udelukkende til behandling af ordren. Informationerne transmitteres og lagres elektronisk på ukrypteret form, og gemmes i 5 år. Selve "kontrakten" (købsaftalen) lagres ikke hos samanatur.dk på en måde, så du senere kan logge dig ind og se/ændre status.

Desuden registrerer vi IP-adressen hvorfra evt. køb foretages. Informationen finder normalt ingen anvendelse, men kan bruges i en evt. politiefterforskning. Alle falske bestillinger politianmeldes.

Du kan valgfrit få sin emailadresse optaget på en mailingliste hos SAMA natur, således at du løbende modtager nyheder og anden information fra SAMA natur. Denne service kan til enhver tid tilmeldes og frameldes som du ønsker.

Jvf. persondataloven oplyser vi på forespørgsel om registrerede oplysninger og på baggrund af evt. indsigelser foretager vi sletning i det omfang det ønskes.Text

Du har 2 års reklamationret
Vi yder 2 års reklamationsret i henhold til købeloven, omfattende fabrikations- og materialefejl, der konstateres ved varens normale anvendelse. Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. Reklamation over fejl og mangler, som bør opdages ved sædvanlig undersøgelse af varen, skal meddeles SAMA natur indenfor rimelig tid. Varen kan efterfølgende returneres for reparation, ombytning eller efter aftale eventuel kreditering. I forbindelse med godkendte reklamationssager afholder SAMA natur returneringsomkostninger i rimeligt omfang.

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart